"Suntem in discutii cu potentiali cumparatori", a aratat Prigent. 

GSK a anuntat, la sfarsitul lunii iunie, ca este in cautarea unui cumparator pentru fabrica de medicamente din Brasov, pe care o va inchide, in 2015, daca nu va gasi un investitor. 

Pascal Prigent preciza atunci ca decizia a fost luata in urma unei analize globale de scadere a capacitatilor de productie a formelor solide. 

"Doar o fabrica a fost afectata de acesta decizie globala, cea din Brasov. A fost o surpriza si pentru noi. A fost aleasa fabrica din Brasov nu din motive de calitate sau de profitabilitate, ci pentru ca nu avea flexibilitatea de a trece la o alta tehnologie si era o fabrica mai mica decat celelalte. (...) Produsele fabricate la Brasov vor fi transferate la alte fabrici ale GSK din 2014, dupa ce vom incheia perioada de gasire a unui cumparator. Vanzarile companiei nu vor fi afectate pentru ca vom aduce produsele de la acele fabrici", a aratat Prigent. 

Fabrica GSK are 243 de angajati. Unitatea de la Brasov, in care s-au investit aproximativ 100 de milioane de dolari, exporta peste 60% din productie in 60 de state. 

GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.