Valoarea tranzacţiei este de 23 milioane de euro, sumă care include preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională.

Potrivit comunicatului, tranzacţia necesită aprobare din partea Consiliului Concurenţei, înţelegerea dintre cele două companii vizând achiziţia unui pachet de 80% din acţiunile Spitalul Pelican.

Pachetul minoritar de acţiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceştia urmând să-şi menţină poziţiile în structura administrativ-operaţională.

“Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare şi ne asigurăm o prezenţă puternică în această regiune alături de parteneri care împărtăşesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical, dar şi dorinţa de a creşte. Împreună putem identifica noi oportunităţi şi să oferim îngrijire medicală la cele mai înalte standarde pentru cât mai mulţi pacienţi”, a declarat Adrian Peake, manager general Medicover România.

Spitalul Pelican operează o unitate medicală cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare şi a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro şi EBITDA de 3,7 milioane euro.

Medicover este listată la bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm şi a raportat recent o creştere a veniturilor de 14,1% în primul trimestru al anului 2018 comparativ cu perioada similară din anul precedent, de 161,9 milioane euro. Medicover este prezent în România prin reţeaua medicală Medicover şi prin laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.