Sindicatul de bănci care semnează noul credit sindicalizat este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali şi finanţatori, informează MedLife într-un comunicat remis vineri.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, la această majorare se vor putea adăuga alte lichidităţi proprii ale companiei, până la valoarea totală de 30 milioane de euro.

Directorul MedLife, Mihai Marcu, a explicat că fondurile urmează să fie folosite de firmă pentru dezvoltarea programului de achiziţii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, dar şi pentru tehnologizare şi digitalizare.

"Aşa cum s-a aprobat la ultima Adunare Generală, creştem liniile de finanţare în vederea dezvoltării şi extinderii grupului la nivel naţional şi internaţional. Faptul ca am reuşit să ne îmbunătăţim marjele ne permite să creştem sustenabil, asigurând totodată raportul optim dintre datoria netă şi profit. Programul de achiziţii este în continuă derulare, în perioada imediat următoare sperăm să finalizăm câteva tranzacţii, iar în paralel, continuăm şi investiţiile în proiectele de tip green field, de digitalizare şi tehnologizare. Complexitatea actului medical a crescut, atât la nivel de diagnostic, cât şi la nivel spitalicesc, ajungând la un grad ridicat de performanţă, ceea ce ne permite să devenim o referinţă regională, mai ales în ceea ce priveşte chirurgia bolilor metabolice, neurochirurgia şi chirurgia cardiovasculară intervenţională", a comentat directorul companiei, citat în comunicatul MedLife.

Tranzacţia a fost asistată de casa de avocatură SCP Scorei şi Asociaţii din partea MedLife şi de către casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii din partea sindicatului de bănci.

Sistemul Medical MedLife a înregistrat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri consolidată proforma în valoare de 461 milioane lei, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Compania a raportat rezultate în creştere şi la nivel de profit: valoarea consolidată proformă a EBITDA a fost de 78 milioane lei, în creştere cu 81% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea consolidată proformă a profitului net a fost de aproximativ 14 milioane de lei, în creştere cu 230% faţă de primul semestru din anul anterior, potrivit datelor publicate de companie.