Este a doua tranzactie initiata de MedLife anul acesta, dupa achizitionarea pachetului de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, din Oltenia.

"La cinci ani de la prima tranzactie prin care am achizitionat un operator local, putem spune ca am dobandit deja un know-how relevant si ca achizitiile vor capata o pondere si mai importanta in cifra noastra de afaceri. Aceasta noua tranzactie ar insemna pentru noi, pe de o parte, consolidarea pozitiei de lider in vestul Romaniei si, pe de alta parte, inaugurarea unei noi linii de business - recoltarea si depozitarea celulelor stem. Decizia de a intra pe aceasta noua linie de business reprezinta un pas firesc in dezvoltarea businessului nostru. Avem peste 3.500 de nasteri anual in cele trei maternitati ale noastre, cel mai mare numar de nasteri din domeniul privat, iar odata cu integrarea acestui nou serviciu vom putea oferi solutii complete pentru mama si copil in regim propriu, de la monitorizare sarcina si nastere, la depozitarea celulelor stem si ingrijirea copilului, toate sub umbrela MedLife", a declarat Mihai Marcu, presedinte CA MedLife.

In urma finalizarii tranzactiei, MedLife va detine pachetul majoritar, iar actionarii actuali pe cel minoritar si vor continua sa asigure managementul companiei si pe viitor.  

"MedLife a conservat inca de la primele achizitii derulate managementul integral al companiilor in care a devenit actionar, indiferent daca a cumparat 51% sau 100% din actiuni. Aceasta este de fapt politica pe care o vom promova si pe viitor. Avem mare incredere in antreprenorii care au dezvoltat aceste companii si avem multe de invatat de la acestia. MedLife nu detine solutiile si ideile de business, ci doar ajuta la implementarea unei guvernante corporative si asigura o promovare integrata a acestor unitati, oferindu-le si suport financiar, la nevoie. In prezent purtam discutii cu mai multi antreprenori, parte din ei medici, si ne dorim ca acestia sa se alature echipei noastre pana la finele acestui an", a explicat Marcu.  

Stem Cells Bank a fost inaugurata in anul 2010 la Timisoara.

Pentru anul 2015, MedLife tinteste o cifra de afaceri de 100 milioane euro si continua planurile de achizitii la nivel regional, cu intentia declarata ca cel mai mare operator de servicii medicale din Romania sa ramana o companie cu capital majoritar romanesc.  

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.