Spitalul are o suprafata construita de 7.000 de metri patrati, desfasurata pe sapte niveluri, si include patru sali de operatie, doua sali de nastere si 100 de paturi.

"Acest concept a pornit acum cinci ani, in 2007. Este cel mai mare spital al nostru, am lucrat trei ani la el si are o dimensiune cu care nu suntem obisnuiti, de aceea am avut nevoie de ajutor si din strainatate", a declarat, intr-o conferinta de presa, Wargha Enayati, unul dintre fondatorii retelei.

In spital vor lucra mai mult de 200 de medici, dintre care permanenti sunt aproximativ 30, la care se mai adauga 80 de asistente.

Ionut Patrahau, directorul general al retelei Regina Maria, estimeaza pentru reteaua pe care o conduce o crestere a cifrei de afaceri cu 20% in urmatorul an, la care spitalul din Baneasa va contribui cu 15%. Patrahau prognozeaza pentru 2013 o cifra de afaceri de sapte milioane de euro pentru noua unitate.

In acest an, investitiile companiei se ridica la 7,5 milioane euro, in afara de spitalul din Baneasa compania investind in dublarea capacitatii unei policlinici detinuta la Constanta si intr-un laborator la Cluj-Napoca.

Spitalul Baneasa are sectii de neunatologie, neurochirurgie si ortopedie pentru copii si asigura servicii de anestezie si terapie intensiva, avand de asemenea camera de garda permanenta pentru femei si copii, ambulanta, punct de transfuzie si laborator de analize.

Reteaua Regina Maria detine cinci spitale si 18 policlinici in Bucuresti si alte orase mari din tara.