Spitalul viitorului va fi echipat cu aparate de ultima ora. Acest dispozitiv wireless, de exemplu, le ofera medicilor toate informatiile despre un pacient. Dar le permite si bolnavilor sa acceseze muzica sau filme, sa navigheze pe internet si totul fara a se ridica din pat. Pentru ca sunt folosite in ambulante si spitale, toate sunt rezistente la socuri si umezeala.

Iar aceasta tableta este, in acelasi timp, statie de emisie-receptie, camera de filmat si scaner pentru prospectele medicamentelor pe care le iau bolnavii.

"Astfel de dispozitive sunt deja folosite pentru a inventaria medicamentele, de catre asistentele din spitale sau pentru a identifica pacientii si a obtine datele acestora", a spus  Vicky Lee, reprezentanta Unitech.

Cautat e si telefonul pentru urgente, care functioneaza in orice tara din lume chiar si fara sa aiba o cartela.

La acelasi targ, a fost prezentat si un laptop al carui ecran se roteste dupa bunul plac al utilizatorului.

Iar Touchact, un stilou special, poate transforma orice suprafata plana intr-un perete interactiv. Odata pornit proiectorul, un senzor "simte" miscarile facute de stilou si se conformeaza, modificand imaginea.

Cei care au probleme cu concentrarea sau atentia pot sa apeleze la aceste casti, conectate la o tableta, cu ajutorul carora au posibilitatea sa controleze un elicopter de jucarie ori sa porneasca o masinuta electrica.

"Acest set este extrem de util pentru copiii care nu se pot concentra. Antrenamentul le va imbunatati performantele scolare", a declarat Lydia Lin, reprezentanta Neurosky.