Dragos Damian, CEO al Terapia-Ranbaxy, cel mai mare producator de medicamente generice din Romania, le socoteste pe rand: in amonte se afla furnizorii de materii prime, utilitati, dar si departamentele de cercetare-dezvoltare a noilor produse, iar in aval "se creeaza zeci de mii de joburi in sectoare ample precum distributia si farmaciile, dar si departamentele de marketing, promovare si relatii publice".

In plus, spune Damian, spre deosebire de alte ramuri ale economiei unde o slujba atrage dupa sine multe altele, merita mentionat ca in industria farmaceutica, slujbele create sunt in mare parte specializate: "Mai bine de 50% dintre angajati au studii superioare, iar veniturile pe care acestia le primesc sunt mai ridicate fata de alte sectoare".

Seful Terapia-Ranbaxy spune ca factorul de multiplicare ridicat, impreuna cu veniturile crescute pe care le genereaza industria farmaceutica, reprezinta un motiv suficient de indreptatit pentru ca Romania sa atraga investitii in acest sector, tara noastra putand fi o adevarata platforma pentru export. Un alt plus al acestei industrii, fata de altele, este ca personalul are calificare peste medie, iar veniturile pe care angajatii le primesc sunt mai ridicate fata de celelate sectoare.

Cititi mai multe despre slujbele de care se leaga alte slujbe intr-un material amplu disponibil pe www.businessmagazin.ro.