"Pentru sectorul justitie si afaceri interne este prevazuta o suma de aproximativ 25 milioane de euro, iar Ministerul Justitiei va administra, in calitate de Operator de Program, cea mai mare parte a acestei sume. Programele aferente acestui sector vor fi lansate in cursul acestui an si vizeaza sprijinirea sistemului judiciar pentru implementarea noilor Coduri juridice, imbunatatirea standardelor din penitenciare si serviciile de probatiune, precum si combaterea violentei domestice, a crimei organizate si a traficului de fiinte umane", informeaza, vineri, Ministerul Justitie (MJ).

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a avut vineri, o intrevedere cu ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, Excelenta Sa Øystein Hovdkinn, pentru a discuta despre sprijinul financiar acordat Romaniei.

In cadrul intalnirii, Pivniceru i-a multumit ambasadorului pentru ajutorul constant acordat de Guvernul norvegian in finantarea de proiecte strategice pentru sistemul judiciar din Romania in contextul implementarii noilor coduri juridice, precum si in alte domenii care tin de justitie si afaceri interne.

Conform intelegerii, pana in 2016, o suma de aproximativ 306 milioane de euro va fi transferata Romaniei sub forma de asistenta financiara nerambursabila pentru derularea de programe si proiecte in diverse sectoare, cum ar fi protectia mediului, conservarea patrimoniului cultural, justitie si societate civila, arata sursa citata.