Acest împrumut va permite grupului Agricover, un furnizor de servicii financiare specializat în agricultură pe piaţa din România, să ajungă la un număr mai mare de agricultori din sectorul micro-agricol.

"Mă bucur să anunţ această primă operaţiune de împrumut în România în cadrul noului nostru instrument de finanţare al EaSI, care va fi în beneficiul sectorului agricol, al fermierilor şi economiei locale din România. În această perioadă dificilă, UE rămâne hotărât să susţin accesul la micro-finanţare, care poate contribui la stimularea ocupării forţei de muncă, egalitatea şanselor şi incluziune, în cadrul eforturilor de relansare în Europa", a declarat comisarul pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.

La începutul acestei luni, Agricover Credit IFN, principala instituţie financiară dedicată finanţării agriculturii româneşti, a anunţat că a obţinut o nouă finanţare în valoare de 12,5 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), împrumuturile urmând să ajute producătorii locali să depăşească impactul pandemiei de coronavirus.

Agricover Holding S.A., acţionarul majoritar al Grupului Agricover, a raportat pentru anul 2019 venituri consolidate de peste 1,65 miliarde de lei şi împrumuturi acordate în valoare de 1,88 miliarde de lei, obţinute din operaţiunile derulate prin subsidiarele sale Agricover S.A., Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş SA.

În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding SA îşi desfăşoară activitatea peste 1.050 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.