Trebuia sa-i cheltuim pana la sfasitul anului 2013. Iar din 2014 ar fi trebuit sa incepem sa atragem bani din urmatoarea transa care se ridica la 23 de miliarde de euro, bani alocati pentru perioada 2014-2015.

Din aceasta noua transa n-am luat nimic pana acum. Practic, am pierdut 2 ani din cauza incompetentei functionarilor care s-au perindat prin guverne si administratie.

Cereri au fost pentru banii europeni: 39.265 de proiecte au fost depuse, proiecte care cereau din banii Uniunii 45 de miliarde de euro. Mai mult decat dublu fata de suma alocata. Au fost aprobate doar 12 mii de proiecte, care ar fi putat sa atraga din fondurile europene 19 miliarde de euro. Asta ar fi insemnat o absorbtie de suta la suta. Dar nu a fost asa.

Politicienii s-au batut intre ei, au incheiat si rupt aliante, au schimbat guverne, iar toate acestea au adus dezastru. Am platit si inca platim penalitati si corectii financiare. In loc sa luam bani platim corectii de peste un miliard de euro din cauza greselilor.

Am pierdut timp, luni si ani de zile fondurile au fost blocate, iar angajatii statului roman au pus tot felul de piedici celor care au vrut sa acceseze bani europeni. Cei care s-au incapatanat sa acceseze fonduri au facut insa minuni cu banii luati.

Continuarea pe www.romaniateiubesc.stirilprotv.ro.