Victor Ponta a cerut ministrilor marti sa prezinte public "aceste cifre reale", aratand ca in dezbaterile televizate ar fi prezentate date inexacte, cu un grad de absorbtie de numai 10%. 

"La politica de coeziune, din cele 19 miliarde afectate Romaniei pentru perioada 2007-2013, plus regula n+2, au intrat - si mi-a confirmat-o chiar domnul Gherghina (secretar de stat in Ministerul Finantelor-n.r.) - au intrat 4 miliarde. Patru din nouasprezece nu ies 10% pe nicio matematica, patru din nouasprezece inseamna 20%. E putin, e foarte putin, dar va rog sa comunicati corect si sa nu lasati minciunile repetate, cum ca Romania are sub 10% si atunci nu mai trebuie sa primeasca nimic. Nu, are 20%! La momentul preluarii guvernarii, avea intr-adevar sub 10%, insa pe baza a ceea ce am reusit in aceasta toamna, si anume acceptarea corectiilor financiare si indreptarea acelor neregularitati constatate in perioada 2009-2011, la sfirsitul acestui an putem reincepe trimiterea de cereri de decontare pentru POSDRU, pentru Dezvoltare Regionala si pentru Mediu", a afirmat Victor Ponta, informeaza Mediafax. 

Acesta a adaugat ca, pentru fondurile structurale, in fiecare an gradul de absorbtie la platile directe in agricultura este de aproape 100%, iar in cazul politicii de dezvoltare rurala gradul de absorbtie este de 50% pana in acest moment.  Ponta a afirmat ca deblocarea Programelor Operationale pentru Transporturi si Cresterea Competitivitatii Economice nu va avea loc anul acesta din cauza problemelor grave constatate pentru perioada 2009-2011.