A pornit totul din adolescenta, 100% de capul lui. Iar azi este un model de afacere de succes - dar mai ales, de om. Face bani multi si continua sa traiasca cu bani putini. Puterea si banii nu i-au luat mintile: isi pastreaza autenticitatea, e un model de fiu, frate, partener de viata.

Emi Gal are 28 de ani si de la Londra, unde s-a mutat de 4 ani, conduce Brainient, un imperiu online care se intinde in toata lumea. Cele mai mari televiziuni din 12 tari, printre care Germania, Franta si Marea Britanie, se sprijina azi pe platforma produsa de el ca sa-si puna publicitatea pe tablete si telefoane. Lucreaza cu ITV, Channel 4, Channel 5, M6, Dogan, Rutube sau Fox. Ce face el este sa dea solutia tehnica pentru ca publicitatea sa fie mai putin sacaitoare, ba chiar interesanta, pentru cei care se uita la programe tv pe gageturi moderne.

La 24 de ani, Gal era remarcat de cel mai cunoscut cotidian de business, Financial Times , intr-un articol despre tinerii promitatori lansati din Europa de Est. „Este varful de lance al unui trend in crestere, de antreprenori tineri si ambitiosi din Estul Europei care-si stabileasc firmele la inceput de drum in Marea Britanie", scriau atunci jurnalistii.

www.stirileprotv.ro a scris despre copilul genial al online-ului romanesc, The Guardian i-a luat interviu, Forbes l-a pus pe coperta. De 4 ani, de cand a deschis birou si in Marea Britanie, el este un roman care le da de lucru englezilor. Investitorii in compania lui Emi spun ca au incredere in el, fiindca este „un rock star al business-ului”.

Logica nu l-ar fi plasat niciodata pe Emi Gal in liga celor care pot juca pe cai atat de mari. Nu a facut scoala in strainatate, nici MBA. E un autodidact de la cap la coada, nascut intr-o familie de romani obisnuiti, dar cu valori solide. ”Sunt norocos ca toata viata m-au lasat sa fac ce vreau eu, dar mi-au si recomandat sa invat, asta a fost mesajul toata copilaria mea”, povesteste Emi Gal.

Nu avea inca 5 ani cand mama lui pleca in Italia, sa gospodareasca in casele italienilor, ca sa-si ajute familia. Acolo este si in aceasta perioada, langa cea de-a doua fiica, sa-si creasca nepotul. Sunt legati cu totii strans, chiar daca e o famile impartita intre Romania, Italia si Maria Britanie.Tatal sau a ramas in Romania sa aiba grija de copii pana cand au crescut suficient de mari. Nu era ceva nou in viata lui, dat fiind ca provenea dintr-o familie cu 16 frati, el fiind cel mai mare.

Acasa, in Romania, CEO-ul Emi Gal intelege ascultandu-si tatal, mutat dupa o viata la bloc la casa, poate mai clar ca niciodata, ce a facut posibila povestea lui. Stefan Gal povesteste cum „dupa '90 ne-a adus si noua computer de astea modern si el avea 4-5 ani. Duminica si sambata mergea ca incepusera sa apara jocurile si a avut mare performanta la jocuri. Noi ne chinuiam cate o saptamana sa trecem nivelele, el a venit si pac! In 2-3 zile trecea nivelele, era la nivelul 12, cel cu printesa”.

Inca de mic Emi Gal a fost pasionat de informatica. Tatal sau povesteste cum s-a legat la Internet cand avea doar 10 ani. „A speriat toti vecinii ca pe vremea aia nu era asa ceva. A venit cu un cablu gros si a facut o gaura mare in perete la bloc. Au sarit vecinii: "Bai Fane, ce faci, strici blocul!" Iar apoi a ajuns sa le imparta Internetul vecinilor cu 10 dolari pe luna.

La 10 ani, a decis ca vrea sa faca bani pentru ciocolata si cum avea nu doar calculator, ci si imprimanta, s-a apucat sa creeze carti de vizita pentru profesorii din scoala sa. Apoi a invatat sa programeze si a facut site-uri, primul chiar pentru sora sa. La 19 ani a decis ca vrea sa-si faca o firma: si cum locuia cu sora sa cea mare, a mutat mobila din dormitor in sufragerie, ca sa aiba mai mult spatiu. Patru luni mai tarziu sora sa l-a dat afara, fiindca erau deja 4 oameni care lucrau in dormitor, avand contracte direct cu America. Asa ca a inchiriat un birou pe Calea Dorobanti. Intre timp acesta a devenit imens si colorat - are chiar o camera de jocuri pentru cei 30 de angajati.

Emi Gal este in mod cert un tanar de succes. Daca ar vinde maine compania sa, Brainient, nu ar da-o cu mai putin de 50 de milioane de lire sterline. El planuieste sa o vanda peste 2 ani, cu 100 de milioane de lire. Nu are insa masina, merge cu taxiul si cu metroul si sta in chirie. Spune ca toate lucrurile sale ar intra in 3 valize. Cele 3 valize sunt desfasurate pe un etaj din Soho, unde plateste 3000 de lire lunar, jumatatea lui de chirie, dintr-o casa pe care o imparte cu un amic, si el antreprenor de mare succes.

Dar zilele si le incheie adesea cu iubita lui Sabina, fie in oras, fie in apartamentul inchiriat de ea cu vedere spre Big Ben. S-au mutat in acelasi timp la Londra, dar fiecare s-a descurcat complet pe cont propriu. Ii uneste poate si faptul ca au povesti asemanatoare. Ea a venit la Londra la 19 ani si tot de atunci si munceste ca sa se intretina aici.

Emi Gal recunoaste ca si-ar dori sa porneasca o afacere care sa fie doar pentru consumatori, nu si pentru business-uri. Ii place sa creada ca a folosit libertatea castigata de romani acum 25 de ani pentru a construi ceva, un lucru pe care parintii lui nu au avut cum sa il faca. Si tatal sau recunoaste ca libertatea e lucrul la care a visat mereu si acum se bucura ca fiul sau are parte pe deplin de ea.

Familia Gal: doua generatii de romani, cu sanse diferite date de timpurile pe care le-au prins. Pentru ca sa fii de Romania, inseamna sa fii oriunde in lume cu bagajul inevitabil al emotiilor noastre, romanesti.