Doi proprietari de sere din Alba si-au investit toate economiile in bulbi adusi din Olanda si in ghivece cu flori. Unul dintre ei a invatat in Ungaria secretele horticultorilor si a facut la Aiud o frumusete de plantatie, incalzita artificial.

Omul a gandit un sistem foarte eficient de incalzire si, in timp ce afara sunt minus 22 de grade, florile lui cresc relaxate la plus 18!

Un singur solar a costat 10.000 de euro, si gospodarul are deja cinci, din care scoate bani frumosi. O buna parte din productie se vinde en-gros cu 5 lei firul. Restul ghivecelor sunt vandute in piete, cu pana la 12 lei bucata. Profitul pe un singur sezon de primavara este in jur de 10.000 de euro.

La Coltesti, alt iubitor de flori are peste 15.000 de ghivece cu zambile si lalele, in doua sere. A investit 25.000 de euro, bani obtinuti de la Uniunea Europeana, si scoate un profit cert de cateva mii de euro, in fiecare martie. Pentru asta, insa, petrece si cate 18 ore pe zi printre flori si are propriul sistem anti-ger.

Cei doi horticultori trimit flori in toata tara si vor, in curand, sa se extinda si in strainatate, la concurenta directa cu olandezii.