Donna Docherty are 40 de ani si si-a inceput afacerea Hangover Angels (in traducere "Ingerii Mahmurerilor") in urma cu sase luni, scrie The Daily Mail. Ea pretinde clientilor o taxa de numai cinci lire, in schimbul careia este dispusa sa le faca cumparaturile, indiferent de cerintele acestora.

Desi sediul firmei se afla, deocamdata, in Medway, Kent (regiunea de sud-est a Angliei), Donna si-a propus deja sa se extinda din acest an. Lucru foarte posibil de realizat, avand in vedere ca, in numai sase luni de la infiintare, a ajuns sa onoreze cate 30 de comenzi pe zi.

Business-ul, dupa cum ii sugereaza si numele, se adreseaza celor care nu se simt tocmai in stare sa mai iasa la cumparaturi, dupa o noapte agitata. Sau, de ce nu, celor care sunt, pur si simplu, prea comozi. Aici intra in scena Donna Docherty.

Antreprenoarea aduce la domiciliu orice vor clientii, de la produse fast food, pana la medicamente si, asa cum era de asteptat, se bucura de cele mai mari incasari in special in preajma sarbatorilor, cand oamenii isi revin mai greu dupa petreceri. Pentru Anul Nou, cand mai toate magazinele sunt inchise, Donna si-a facut provizii serioase, pentru a nu-si dezamagi clientii. “Sunt ca zana cea buna: apar la usa lor cu mult doritele leacuri impotriva mahmurelii”, spune ea.

“Toti angajatii localurilor din zona au ajuns sa ma cunoasca – sunt cel mai fidel client al lor. Preiau comenzile prin telefon pentru fast-food, medicamente sau alte remedii impotriva mahmurelii, de la aceia care se simt prea rau ca sa iasa din locuinte. Si le livrez totul la usa. Pentru Revelion si prima zi a noului an m-am pregatit timp de saptamani. Am facut stocuri de medicamente si de sticle cu bauturi carbogazoase, plus o trecere in revista a restaurantelor care mai aveau deschis, ca sa stiu de unde pot lua mancare. Multi oameni ar uri ideea de a munci pe 1 ianuarie, dar mie imi place la nebunie. Clientii nu sunt niciodata nepoliticosi, din contra, se bucura sa ma vada. E grozav sa poti aduce asemenea bucurie celor din jur”, declara Donna Docherty pentru Daily Mail.

Inainte sa isi inceapa mica afacere, Donna lucra intr-un supermarket. Dar ideea ei a prins foarte bine la public, iar numarul clientilor creste de la o zi la alta. Cei care apeleaza la serviciile sale platesc o taxa de cinci lire. Pentru o suma mai mare, Donna se poate deplasa pe distante mai lungi.

“Intr-o zi de vara, eu si prietena mea incercam sa ne revenim dupa o noapte de distractie. Si pe cand stateam la o terasa, cu capul pulsand de durere, ma gandeam ce bine ar fi daca McDonalds ar livra la domiciliu. Atunci mi s-a aprins beculetul. Acum insa, nu imi mai permit sa pierd noptile, pentru ca trebuie sa am grija de ceilalti in dimineata urmatoare. De obicei, fac 30 de livrari intr-o duminica obisnuita, insa numarul lor creste in perioada sarbatorilor”, povesteste fondatoarea Hangover Angels.

Potrivit antreprenoarei, cele mai comandate produse sunt carnatii, briosele, produsele de tip fast food, medicamentele contra durerilor de cap si bauturile carbogazoase.