Tiberiu Biris a fost profesor de fizica, dar a lasat catedra in urma cu 14 ani. A imbracat costumul de apicultor si a inceput sa produca diverse sortimente de miere bio. Desi bate toate tara in lung si-n lat ca sa-si vanda marfa, e multumit.

Apicultorul nostru a urmat cursuri de specializare si a incercat sa vina pe piata cu produse cat mai noi.

Si Liviu Rus a vrut sa traiasca din propria afacere. Dupa 10 ani petrecuti ca angajat la o fabrica de mobila, si-a dat demisia si s-a apucat sa aiba grija de stupi. Acum a ajuns sa produca peste 6 tone de miere bio si face un profit de 25 de mii de euro pe an. 

E drum lung pana cand mierea ajunge in borcane, iar banii intra in cont. Apicultorul sta si 14 ore zi de zi printre albine. Cea mai mare parte a productiei ajunge la procesator, care plateste intre 14 si 18 lei pe kilogramul de miere. Mierea care ramane este transformata intr-un produs bio cautat de cei care vor sa scape de chimicale.