Aurul a atins in ultima perioada valori record si este practic cea mai sigura investitie in vremuri economice incerte. In plus, in cazul intrarii SUA in default, sistemul financiar asa cum il stim s-ar putea prabusi, scrie Business Insider.

La fel ca aurul si francul elvetian se apreciaza la noi cote istorie. In plus, elvetia este o tara cu o economie puternica, ferita de fluctuatiile celei europene.

Si coroana norvegiana poate fi o investitie buna. Poate chiar mai profitabila decat francul elvetian, mai ales ca Norvegia a fost ferita de criza datoriilor. In plus, tara are rezerve enorme de petrol, lucru ce face ca moneda sa fie extrem de stabila.

Multi spun ca Japonia se confrunta cu o criza a datoriilor la fel ca SUA. Insa, liderii din Japonia mentin un regim politic ferm, lucru ce face ca yenul japonez sa fie o moneda stabila, in care poti investi.

Si economia Braziliei este una care, pana acum, nu s-a confruntat cu vreo criza majora, iar realul brazilian poate fi o solutie pentru investitori.

La fel ca celelalte economii asiatice care prind puteri, Singapore are un cuvant tot mai mare de spus in lume. Iar acest lucru face ca dolarul singaporez sa fie o moneda in care poti investi daca ai ceva bani pusi de-o parte.

Nu doar investitiile in bani sunt de viitor

Analistii spun ca, pe timp de criza, investitiile in terenuri se pot dovedi adevarata afaceri. Si asta pentru ca pretul unui hectar este acum extrem de mic, iar, cand lucrurile se vor indrepta, valoarea sa va creste si de cateva ori.

Argintul este numit aurul saracului, insa demonstreaza ca este aproape la fel de puternic. Pe burse, pretul argintului a bifat si el record dupa record.

Dolarul canadian este o solutie cu doua taisuri. Pe de-o parte, economia canadiana este strans legata de cea a SUA, ceea ce inseamna ca o eventuala prabusire a Americii va afecta si Canada. Iar pe de alta parte, Canada are un sistem fiscal bine pus la punct.

Citeste si:

Cine profita de pe urma crizei din zona euro. Germania va avea imperiul mult visat

Germania si Austria angajeaza romani. Ce conditii trebuie sa implinesti ca sa castigi peste 1.200 de euro pe luna