Artistul le-a povestit celor de la BBC ca nu l-a interesat arta niciodata si nici nu reprezinta o pasiune nebuna.

Lee Hadwin spune ca pur si simplu deseneaza in somn de la varsta de 4 ani. Pe hartie, pe pereti, pe mese.

Parintii sai, medici, au pus totul pe seama somnambulismului. Barbatul a declarat ca a urmarit tot felul de documentare despre somnambuli, incercand sa gaseasca astfel o explicatie pentru ceea ce i se intampla.

La randul lor, doctorii i-au facut tot felul de teste pentru a-si da seama in ce stadiu al somnului incepe sa deseneze. Insa nu au obtinut niciun raspuns la intrebarile lor. A mers si la psiholog, incerand sa gaseasca o rezolvare.


Acum oameni din intreaga lume care au un asemenea talent ca si Lee ii trimit nenumarate emailuri. Sunt persoane care compun in somn sau care scriu poezii in timp ce dorm.

Artistul povesteste ca de 10 ani de zile multe galerii de arta au devenit interesate de operele lui.

Artistul din Londra, care nu stie ce a desenat decat dupa ce se trezeste, se simte rau si are dureri de cap dupa o sesiune nocturna de pictura. Obisnuieste sa spuna ca atunci cand este treaz nu poate desena, catalogandu-si lucrarile facute in stare de constienta ca fiind “oribile”.

La inceputul anului, Hadwin a scos la vanzare pe eBay o colectie de 100 de tablouri, pe care a incasat peste 1,5 milioane de dolari, desi specialistii il sfatuisera sa mai astepte, pentru ca desenele sa devina mai valoroase. O parte din suma a donat-o organizatiilor de caritate.