Specialistii in domeniul muzicii spun ca bebelusii pot incepe cursurile de muzica, dupa ce reusesc sa stea in fundulet si sa-si tina usor capul.

Parintii lui Anais, de exemplu, sunt incantati ca pot descoperi din timp daca fetita lor de-un an are ureche muzicala. "Am adus-o pentru ca am observat ca ii place muzica, se misca intotdeauna prin ca sa cand aude muzica, ii place in general muzica ritmata si am considerat ca nu poate sa fie decat benefic", povesteste Denisa Anderco, mama copilei.
 
Profesorii stiu cel mai bine care sunt beneficiile lectiilor de educatie muzicala, incepute de cand cei mici abia pot percepe sunetele.  
 
"Avem copii pornind de la varsta de 5 - 6 luni. Incepand sa asculte muzica si sa se joace constructiv prin muzica de la aceasta varsta, isi dezvolta foarte mult ablitatile lingvistice, isi dezvolta foarte mult personalitatea, increderea in sine, se simt liberi sa se exprime. Manuirea instrumentelor muzicale ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile motrice, ritmul",
explica Dianna Popa, de profesie muzician.
 
Pentru a vedea daca fetita lor are intr-adevar talent, parintii Dariei au inscris-o la cursuri de pictura la numai doi anisori. "A inceput prima data sa coloreze si dupa aceea de la creioane la carioci, de la carioci la tempera, goase si alte cele // cand am auzit ca se face curs de pictura am zis ca ar fi interesant sa vedem daca are rabdare sa stea si la cursul de pictura nu numai sa se joace de-a pictatul", spune Flavia Baderca, parintele Dariei.
 
Parintii mai nonconformisti si-au inscris juniorii la cursuri de yoga. "Acum copii sunt ca lutul si pot fi modelati in orice forma se doreste. Yoga ii ajuta sa creasca sanatosi si sa isi echilibreze energia", sustine Avisek Majumdar, instructor de yoga.

O ora de muzica sau pictura costa 20 de lei, iar o lectie de yoga, 25 de lei.