Gabriel Ott din Prisaca Dornei s-a aratat interesat sa ia ce-i mai bun din natura ca sa isi faca afacerea cat mai profitabila. Pana acum cativa ani era angajat la o fabrica de mobila de stat. Cand totul a inceput sa scartaie, a riscat si a luat de la banca un credit de 200.000 de lei. Banii i-a investit intr-o veche pastravarie, de 3 hectare.

Gospodar, omul a invatat din mers cum sa-si creasca pastravii. Sotia se ocupa acum de pensiunea ridicata pe langa bazinele de peste, la care trag oameni din toata tara. Pregateste o bunatate de pastravi, numai cu mirodenii naturale: cele de la plic ar strica totul, spune ea.

Un fost angajat al Directiei Silvice din Pojorata vrea sa isi incerce si el norocul. Si-a construit deja in spatele casei un bazin pe care spera sa-l umple cu mii de pesti.

"Am avut norocul ca terenul a fost pietros si toata piatra am ales-o din pamantul pe care l-am excavat. Deci un pic de ciment si multa munca. Suma mica pentru bazin, 15.000-20.0000 de lei", a spus Vasile Sarghie.

Pana atunci, se antreneaza la afumatoare. Un kilogram de pastrav in cobza de brad este vandut cu 55 de lei.