Fratii Dimitriu din Sibiu s-au documentat ani intregi si au importat din America 11 bizoni. Au vazut ca nu sunt pretentiosi asa ca planuiesc sa cumpere alti 25.

Deocamdata, nu s-a infruptat nimeni dintr-o astfel de carne insa gospodinele ii pandesc pe bizoni pe dupa garduri.
Peste Ocean, carnea de bizon este extrem de apreciata pentru ca nu da alergii si are mai putin colesterol ca vita sau puiul.

" Comenzile din exterior sunt deja la noi pe calculatoare, preponderent din Germania, insa mai nou
sunt austrieci foarte multi care sunt interesati si italieni”, spune Rares Dimitriu, proprietar
ferma.

Un kilogram de muschi de bizon se vinde cu 70-80 de euro; iar parul cu 200 de euro kilogramul. Pielea este cautata pentru marochinarie, iar din oase, copite si coada se fac diverse decoratiuni.

Si cei care au mizat pe struti sint pe cai mari:

Acum 10 ani, o gospodarie din Bihor a "inghitit" 15.000 de euro. Azi, cifra de afaceri este de 50 de mii. De la strutz, se valorifica absolut tot!
Un ou de strut costa 7-8 euro, iar o pana- 8 lei, iar cererea este in continuare foarte mare.