Donald Trump

Munceste din rasputeri pentru lucrurile care-ti plac

„Multi oameni au impresia ca am inceput sa fac afaceri, finantat de tatal meu. Adevarul este ca atunci cand am intrat in diverse businessuri, eram practic falit. Tatal meu nu imi mai dadea bani de o lunga perioada de timp, ceea ce mi-a servit ca o buna lectie. Asta reprezinta de fapt, formula imbogatirii: sa muncesti din greu facand ceea ce iubesti”, spune miliardarul Donald Trump, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori la ora actuala.

Michele Bachmann

Plateste cu cash

„Tatal meu era innebunit sa ne invete pe mine si pe fratii mei sa platim totul cash si sa nu apelam niciodata la credite bancare. Aveam vreo 10 ani, cand parintii mei, care erau casatoriti de aproape 15 ani, au facut un imprumut pentru a cumpara o piesa de mobilier. Reprezenta o masa si niste scaune tipic americane. De atunci, ai mei economiseau mereu pentru a returna imprumutul, iar tata ne aducea mereu aminte ca noi sa nu facem niciodata acest lucru”, isi aminteste Michele, citata de Business Insider.

Steve Martin

Tine-te departe de datorii

„Am iubit benzile de desene animale, in special cele extrem de amuzante, precum <<Micutul Lulu>> sau ultimul episod din <<Donald Duck>>, intitulat <<Unchiul Scrooge>>. Tatal meu mi-a finantat abonamentele si am ajuns, ca dupa un an de zile, sa-i datorez cinci dolari. Desi niciodata nu mi i-a cerut, sunt sigur ca a pastrat aceasta datorie pentru a ma invata valoarea banilor. In timp insa, datoria a crescut, iar eu ma tot gandeam la acest lucru. La una dintre aniversari, mi-a spus ca mi-a sters datoriile. Insa atunci cand am crescut, in viata mea particulara, n-am cumparat niciodata nimic pe datorie”, spune si Steve Martin.

Arianna Huffington

Urmeaza-ti visurile cu determinare si hotarare

„Tatal meu, jurnalist de profesie, a fondat cateva ziare in Grecia, care nu au reusit sa se mentina pe piata. Dar vazandu-l cum lupta si incerca inca o data si inca o data sa razbata, am invatat ca pasiunea unui ziarist, incapatanarea, determinarea nu-l lasau sa-si abandoneze visurile. Aceasta lectie pe care am primit-o de la el m-a ajutat de multe ori atunci cand a trebuit sa iau decizii dificile in ceea ce priveste viata mea profesionala. De pilda, dupa ce a doua mea carte a fost gata, nicio editura nu era interesata s-o cumpere. Insa eu insistat, amintindu-mi de sfaturile primite de la parintele mele, iar in final am reusit. S-a gasit un cumparator”, povesteste jurnalista Arianna Huffington, cea care a revolutionat presa scrisa dupa ce si-a lansat in 2005, blogul Huffington Post, ce a atras milioane de cititori in intreaga lume.

Jim Cramer

Concentreaza-te pe ceea ce conteaza, nu pierde timpul cu nimicuri

„Cel mai bun sfat legat de investitii, pe care l-am primit vreodata, a fost cel de la tatal meu, Ken Cramer, care mi-a spus ca tot ceea ce conteaza intr-o afacere este, de fapt, inventarul. Daca ai prea multe lucruri de luat pe inventar, ai probleme. Daca ai prea putine achizitii de facut, iarasi ai necazuri. Daca trebuie sa platesti prea mult pentru a mentine o balanta, vei fi curand ranit. Si nu in ultimul rand, daca ai inventarul facut gresit, in cele din urma, vei fi daramat”, spune Jim Cramer.

„Ca manager de hedging, m-am trezit de multe ori gandidu-ma la ceea ce-mi spunea tata. M-am uitat candva la stocurile mele ca fiind produse pe care nu le puteam vinde. Mi-am dat seama atunci ca daca piata este prea mare, iar produsele tale sunt prea slab competitive, nu voi reusi niciodata ceea ce mi-am propus. Asadar, in fiecare zi imi echilibrez inventarul si incerc sa fiu sigur ca ma pot ocupa de tranzactiile de a doua zi”, continua el marturisirile.

Citeste si:

Cum salvezi o companie de la cadere. Ce miscari a facut CEO-ul Starbucks, Howard Schultz, pentru a repune pe picioare cel mai mare lant de cafenele din lume

Afaceri pornite in familie si dezvoltate din generatie in generatie. Top 10 businessuri colosale

8 oameni de afaceri celebri isi dezvaluie secretele. VIDEO