La aceasta scoala din Satu Mare, cand se impart cornurile si laptele, multi elevi raman in banci. Culmea e ca aici, chiar in prima zi de scoala, o parte din marfa a venit expirata.

Numai anul trecut, la aceasta scoala, cu peste 600 de elevi, s-au cheltuit 35.000 de euro pentru programul "Cornul si laptele". Banii sunt dati de Consiliul Judetean, din bugetul local.

Acest director a mai dat din produse unei case de batrani, dar sumele i-ar fi folosit mai curand intr-un after school, foarte util copiilor. Problema este ca deocamdata sistemul nu ii permite sa schimbe mancarea cu bani.

La Scoala Generala Nr. 2 din Bistrita, anul trecut peste 30 % din lapte nu a fost consumat. Dascalii vor sa existe posibilitatea de a decide, fiecare scoala, ce marfa cumpara, de banii respectivi.

In judetul Iasi, de exemplu, pentru acest an scolar, laptele si cornurile pentru cei o suta de mii de elevi si prescolari - costa 16 milioane de lei. Aproape trei milioane si jumatate de euro.  Dar la oras, multi copii nici nu se uita la aceste pachete.

Unii profesori spun ca adesea, cornurile sint vechi si fara niciun gust. Sa nu uitam, insa, ca, pentru multi copii, mai ales din mediul rural, cornul si laptele de la scoala reprezinta singura masa pe zi.