De mai bine de cinci ani, aceste plante, care coloreaza frumos sarbatorile de iarna, au devenit cea mai sigura sursa de venit a familiei Palasthy din Arad. Plantatia a fost pusa pe picioare cu cateva sute de fire aduse din Olanda. In prezent, au ajuns sa vinda 10.000 de ghivece.

"Incepem la sfirsitul lunii iunie, le primim sub forma de butasi si toata vara le ingrijim. La sfirsit de noiembrie incepem sa le livram"
, explica intreprinzatorii. 

Afacerea e una de succes, daca ne gandim ca intr-un sezon reusesc sa castige 100.000 de lei. Din sera, florile pleaca la un pret de 5-10 lei, iar in magazine se vand cu 20-30 de lei. Clienti sunt destui.

Plantele ascund si o poveste speciala. Se spune ca era floarea pe care calugarii mexicani o puneau in fata altarului, iar frunzele se inroseau pentru ca erau atinse de Dumnezeu.

Inainte ca Steaua craciunului sa fie vedeta sarbatorilor, bunicii aveau in casa o alta craciunita. Acest cactus anunta nasterea Domnului. Este o planta care infloreste in preajma Craciunului, daca este lasata in pace, si nu i se schimba locul. Tocmai de aceea poarta si denumirea "Nu ma deranja".

Amintirile sunt amintiri si afacerile sint afaceri. Noua craciunita se vinde acum in cateva zeci de mii de exemplare in toate florariile si hipermarketurile din tara. Practic, un pic de Craciun intr-un ghiveci.