"Aceste riscuri se regasesc si printre cele mai importante identificate in tarile din regiune, precum Bulgaria, Ungaria, Serbia sau Polonia. In Moldova (Republica Moldova, n.r.), instabilitatea politica si sociala si conflictul interstatal cu consecinte regionale ocupa primele doua pozitii. In Ucraina, crizele fiscale din economiile-cheie reprezinta principalul risc, urmat de instabilitatea politica si sociala si de conflictul interstatal", potrivit Marsh, companie globala de brokeraj in asigurari si consultanta de risc. 

Cea mai mare amenintare pentru stabilitatea lumii in urmatorii 10 ani rezulta din riscul de conflict international, potrivit evaluarilor expertilor care au realizat studiul. 

Top 5 al riscurilor in functie de probabilitate

- conflictul international

- evenimentele meteorologice extreme

- esecul guvernarii nationale

- prabusirea statului

- criza si somajul structural ridicat

- subocuparea fortei de munca

Top 5 riscuri in functie de impact

- diminuarea resurselor de apa

- raspandirea rapida a bolilor infectioase

- proliferarea armelor de distrugere in masa

- conflictul international

- esecul in adaptarea la schimbarile climatice 

Raportul Riscuri Globale 2015 a fost conceput impreuna cu partenerii Marsh &McLennanCompanies si Zurich Insurance Group, beneficiind de asemenea de colaborarea cu consultanti din mediul academic, respectiv Universitatea Oxford, Universitatea Nationala din Singapore, Universitatea din Pensilvania si de Comitetul Consultativ al raportului.