Proiectat de specialistii de la Dutch Docklands, mini-oraselul de distractii va oferi 27 de gauri de golf si se va intinde pe trei insule plutitoare, interconectate prin tunele subacvatice. Complexul se va situa la cinci minute distanta de capital Male, distanta fiind parcursa cu barci de mare viteza. Se vrea primul si singurul din lume care va avea teren de golf plutitor. Pe langa sportul in sine, autorii proiectului sustin ca una dintre cele mai mari atractii va fi clubul din care un lift va cobori in adancurile oceanului, unde oamenii vor putea admira in voie viata din adancuri, ca si cand ar fi vizitatorii unui imens acvariu natural, sau sta la bar.

Ideea indrazneata ar trebui sa devina functionala in 2015 (compania Troon Golf a incheiat deja contracte cu clubul Dutch Docklands pentru promovarea si organizarea cursurilor de golf din clubul subacvatic), insa necesita costuri imense: 500 milioane de dolari.

Specialistii din industrie sunt sceptici in ceea ce priveste amortizarea acestor cheltuieli. Cateva dintre cele mai cunoscute si apreciate cluburi de golf din lume au o multime de cursanti, dar pierd in continuare sume mari de bani.

Dutch Docklands va reprezenta practic o statiune. In ultimii ani insa, in SUA tot mai multe cluburi de golf s-au inchis, din cauza datoriilor uriase pe care le aveau. Acesta va fi insa cel mai scump teren de golf construit vreodata.

In prezent, cel mai scump teren de golf apartine unei companii din New Jersey. Daca proiectul Dutch Docklands devine insa realitate, clubul de golf din New Jersey va trebui sa-si inchida portile sau sa se mute in celalalt capat al lumii, spun jurnalistii de la Forbes.


Citeste si:

Saracii sportivi bogati. Cu cat le-a scazut averea celor mai instariti jucatori

Cum produci din deseuri, comori. Povestea celor trei studenti care cumpara "mizerie" si fac bani

Bogatasii italieni isi scot vilele si castelele la vanzare. Topul celor mai scumpe proprietati