Rochia din satin de culoarea fildesului, in valoare de 250.000 de lire sterline, creata de Sarah Burton, directoarea artistica a casei de moda Alexander McQueen, a fost foarte apreciata, in general, pentru tusa ei de modernitate insotita de o anumita linie clasica, un model care a amintit de rochia purtata de Grace Kelly cu ocazia casatoriei ei cu printul Rainier de Monaco, in 1956.

Rochia purtata de Kate Middleton, al carei secret a fost pastrat pana in ultimul moment, a fost dezvaluita lumii intregi abia in clipa in care mireasa a coborat din automobilul Rolls-Royce Phantom cu care a sosit la catedrala Westminster, unde a fost oficiata casatoria ei cu printul William al Marii Britanii. Rochia a trezit admiratia publicului, dar si a designerilor unor case de moda celebre.

Pana in prezent, un numar record de vizitatori, 354.000, a trecut pragul palatului Buckingham din Londra pentru a vedea de aproape rochia de mireasa a lui Kate Middleton, iar mare parte din incasarile generate de expozitie - care mai include pantofii brodati din satin purtati de Catherine Middleton la ceremonia din catedrala Westminster, dar si cerceii ei de diamant si diadema ce i-a fost imprumutata de regina Elizabeth a II-a - vor fi donate unei fundatii caritabile infiintate de printul
William si sotia sa, cu ocazia nuntii lor, si care a colectat deja suma de 1 milion de lire sterline.

Totodata, o parte din incasari va fi folosita pentru restaurarea si intretinerea Colectiei regale, ce include resedinte si colectii de arta.

In acest an, expozitia temporara de la palatul Buckingham prezinta si o colectie de oua Fabergé, dar rochia de mireasa a fost principala atractie pentru multi dintre vizitatori.

Cele 19 sali de la palatul Buckingham sunt deschise pentru public in perioada 23 iulie - 3 octombrie. Aceasta expozitie anuala a atras in 2010 peste 400.000 de vizitatori.

Palatul Buckingham a fost deschis publicului in 1993, veniturile generate contribuind atunci la restaurarea in valoare de 40 de milioane de lire sterline a castelului Windsor, distrus de un incendiu cu un an inainte. Palatul este deschis doar in timpul verii, cand regina se muta in resedinta sa scotiana din Balmoral.

Citeste si:

Cum vrea UE sa-si reduca dependenta de metale rare fata de China

Industriile cu cei mai fideli consumatori. In ce domeniu sa-ti deschizi o afacere si sa ai clientii asigurati