Ca sa-si implineasca visul, multi participa si la cursuri, unde invata de la specialisti, care sunt pasii de urmat, pentru a cladi o firma de succes.

Bogdan si-a dorit mereu sa fie contabil. Viziunea lui s-a schimbat insa in urma cu doi ani, dupa ce a participat la un curs de antreprenoriat. Atunci si-a dat seama ca vrea sa aiba firma lui. Si-a investit cei 8.000 de euro pe care i-a strans de-a lungul anilor si a inceput o afacere cu cafea.

Bogdan Pandea, antreprenor: "Din acel moment mi-am dat seama ca da, este frumos sa fii contabil, sa ai grija de banii altora, dar este si mai fain sa incepi tu ceva sa fie al tau. Nu as fi ajuns aici niciodata daca nu as fi vazut oamenii aceia ce lucruri frumoase fac si cat timp liber au."

Acum, Bogdan are 5 magazine in Cluj si 12 angajati.

Si Andrei s-a lansat pe cont propriu, cu o afacere cu sucuri naturale pasteurizate din fructe. L-au ajutat parintii, care l-au imprumutat cu 5.000 de euro.

Andrei spune ca pe langa facultatea de bussiness, l-au ajutat si cursurile de antreprenoriat.

Andrei Bors, antreprenor: "M-a ajutat foarte mult sa intru in legatura cu oameni cu experienta in domeniu. Unii dintre ei s-au tranformat in mentori cu care ma intalnesc periodic si le cer sfaturi."

Potrivit unui studiu realizat de Gfk Romania, 2 din 10 tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani vor sa devina antreprenori in urmatorul an. Domeniile in care acestia vor sa isi inceapa afacerile sunt cele ale serviciilor profesionale, comertului si agriculturii.

Cristian si-a infiintat recent o firma de prestari de servicii de curatenie, iar acum invata cum isi poate construi afacerea.

Cristian Tura, cursant: "Am primit foarte multe instrumente si informatii concrete de la modul de a aborda clientii, modul de selectie al clientului, felul de a face recrutarea personalului cu care lucrez, la modul de a selecta furnizorii pentru produse si echipamente pe care le folosesc, pana la implementarea unui plan de marketing online si offline."

Florin Somodi, trainer antreprenoriat: "Exploatam aceasta nevoie a lor printr-un program de 93 de zile in care ii invatam cum sa gestioneze afacerea pas cu pas, de la clarificarea viziunii pana la stabilirea planului de vanzari, cum sa isi gestioneze resursele umane."

La cursurile de antreprenoriat, care costa o mie de lei, tinerii invata si cum sa scrie proiecte pentru a accesa fonduri europene.