Potrivit raportului IBISWorld, citat de Washington Post, in prezent exista opt sectoare propice pentru dezvoltarea unei afaceri de tip start-up:

1. Agentiile de turism. Dupa o scadere cu 13% a veniturilor in 2009, industria a inceput sa isi revina incepand cu 2010. Este de asteptat ca aceasta sa aiba o crestere de 6,1 procente pana in 2013, depasind cifra de 20 de miliarde de dolari, in special datorita agentiilor care isi ofera serviciile prin internet.

2. Televiziunea si sistemele de home cinema. Industria a inregistrat o crestere anuala constanta, de aproximatix 4%, in ultimii cinci ani. Se estimeaza ca aceasta va ajunge la 12,2 miliarde de dolari in 2013, mai ales avand in vedere ca 98% dintre familiile americane detin macar un televizor.

3. Comertul online cu incaltaminte. Industria a crescut cu o rata de 16% anual, in ultimii cinci ani. Datorita popularitatii de care se bucura comertul online, veniturile sunt estimate sa se apropie de 9 miliarde de dolari in 2013.

4. Dezvoltarea jocurilor pentru retelele sociale. Cu o medie anuala de crestere de 184%, valoarea industriei este asteptata sa ajunga la 6 miliarde de dolari in 2013. Motivul este dat de popularitatea retelelor de socializare si introducerea acestora pe telefoanele mobile.

5. Consultanta in IT. Un domeniu cu o crestere anuala de 8,8% in ultimii cinci ani, pentru care estimarile optimiste continua. Anul acesta ne putem astepta la o apreciere de 5,3 miliarde de dolari a industriei, datorita comertului online si a tranzactiilor de pe telefonul mobil.

6. Traduceri. S-au remarcat datorita tendintei de globalizare a pietelor economice, asa ca in 2013 domeniul traducerilor ar putea fi evaluat la 3,2 miliarde de dolari.

7. Servicii de verificare cibernetica. Industria se va apropia de cifra de un miliard de dolari in 2013, datorita numarului tot mai mare de oameni care detin cel putin un calculator, dar si inmultirii amenintarilor cibernetice.

8. Servicii de stocare a datelor. Se estimeaza ca veniturile din aceasta industrie vor creste cu 16% in acest an, fata de 2012, ajungand la 728 de milioane de dolari.