Justitia a renuntat ulterior la cazul de agresiune sexuala impotriva Dominique Strauss-Kahn, cunoscut in Franta ca DSK, iar presupusa victima a declansat un proces civil impotriva acestuia. Intr-un caz separat, procurorii din Franta au renuntat, la 2 octombrie, la o ancheta in baza unor acuzatii ca Strauss-Kahn si alte persoane au violat o prostituata in Washington in 2010.

Potrivit unui document de la tribunalul comercial din Paris, Strauss-Kahn a inregistrat firma Parnasse pentru a oferi consultanta in afaceri.

Strauss-Kahn a fost arestat anul trecut la New York sub acuzatii ca ar fi agresat sexual o camerista. Procurorii SUA au renuntat la caz din cauza unor ingrijorari privind credibilitatea acuzatoarei.

Inaintea arestarii din mai 2011, sondajele il dadeau pe Strauss-Kahn drept candidtul socialist cel mai bine plasat pentru a-l invinge in alegeri pe presedintele de la acea vreme, Nicolas Sarkozy. Candidatul socialist Francois Hollande a castigat alegerile in fata lui Sarkozy in mai anul acesta.

Strauss-Kahn a devenit sef al FMI in noiembrie 2007, dupa ce Segolene Royal a fost nominalizata drept candidat al Partidului Socialist francez la presedintie. A fost ministru de finante al Frantei in 1997-1999. Strauss-Kahn, care detine un doctorat in economie de la Universitatea din Paris, a lucrat in 1993-1997 ca avocat in sectorul corporate.