Rafael si Cristina sunt un cuplu in devenire. El este din Italia, ea din Romania. Pentru ca nu au reusit sa-si gaseasca singuri perechea, s-au inscris in baza de date a unei agentii matrimoniale romanesti cu filiala la Roma. Vara aceasta s-au vazut, iar Rafael a hotarat ca ea este aleasa.

"O iubesc mult, este o persoana gentila, calda. Vreau s-o aduc in Italia, sa-mi cunoasca familia. Nu pot sa-i ofer prea multe pentru ca nu sunt bogat. Eu lucrez, am o casa normala, nu am bogatie"
, spune Rafael.

Pe Cristina, care e aici este secretara, nu avutia italianului a atras-o, ci tandretea acestuia. "El va veni de Revelion si ne vom petrece sarbatorile de iarna si sfarsitul de an impreuna, urmand ca anul viitor sa plec in Italia", povesteste Cristina.

La fel de norocos se declara si Klaus, un neamt care tot prin intermediul unei agentii matrimoniale romanesti, dar cu filiala in Germania, si-a cunoscut partenera. Se numeste Valentina, are 35 de ani si este din Petrosani. In urma cu cateva zile, cei doi s-au intalnit pentru prima data si spera sa ramana impreuna. Klaus este insa constient ca cei doi copii ai sai si un divort la activ l-ar putea depuncta. 

Un cuplu reusit inseamna bani si pentru agentie. Nu exista comision mai mic de 1.000 de lei. Sa nu uitam ca fiecare strain indragostit de o romanca inseamna fonduri in plus in visteria noastra. Datele arata ca intr-o singura zi in Romania un turist cheltuieste intre 150 si 170 de euro. Acestea sunt insa estimari ale hotelierilor, care pretind ca peste 100.000 de straini ne calca pragul, anual, in special pentru femeile frumoase. 

Pe de alta parte, statisticienii confirma in medie 4.400 de casatorii legalizate pe an. Romancele se marita, in general, cu cetateni din Germania, Italia, Moldova, Ungaria, Franta si Elvetia.