Localizati in munti

„Ideea a pornit la o discutie legata de salvamont, de actiunile de cautare si de salvare a turistilor rataciti. Vodafone ne-a ajutat in elaborarea acestei aplicatii, in apelurile de telefonie mobila”, povesteste Catalin Candea, coordonator al Dispeceratului National Salvamont.

Si pentru ca informatia sa fie transmisa imediat de la dispecerat catre cabanele de asistenta aalvamont, Vodafone a investit in imbunatatirea semnalului de retea pentru zeci astfel de locatii din intreaga tara. Astfel, timpul de interventie a fost mult redus.

25.000 de utilizatori si 58 de apeluri SOS

Insa aplicatia care schimba ideea de vacanta la munte stie mult mai multe. Poti alege sa parcurgi cele 749 de trasee montane monitorizate. Poti vedea toate cabanele si coordonatele lor actualizate. In plus, poti sa adresezi o intrebare direct dispeceratului de salvamont. Dar cea mai importanta functie o reprezinta localizarea pozitiei.

Peste 25.000 de romani au descarcat deja aplicatia. Pana in acest moment exista 3.561 de utilizatori inregistrati, fiind primite la dispecerat 58 de apeluri SOS.

Salvamont: „In plin sezon poate fi vorba de 10 cazuri pe zi”

„Din momentul in care a aparut aceasta aplicatie, timpul s-a scurtat enorm, vorbesc chiar de ore intregi”, spune Mircea Opris, presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania (ANSMR). 

„In plin sezon poate sa fie vorba de peste 10 cazuri pe zi”, puncteaza Dan Darie, salvamont.

Pentru sezonul de iarna 2013/2014, aplicatia va pune la dispozitie un serviciu zilnic de informare montana si a starii partilor de schi.  Aplicatia Salvamont poate fi descarcata oricand de milioanele de fani ai muntelui romanesc.

Povestile de succes ale romanilor sunt pe www.romaniiauinitiativa.ro. Vodafone este mandru ca le sustine si le face cunoscute. Scrie si tu povestea ta pe Romaniiauinitiativa.ro.