Vuiau primele pagini din Financial Times si Le Figaro, in urma cu cateva saptamani, pentru ca regizorul Francis Ford Coppola a reusit sa angajeze un oenolog francez renumit. "E un vis devenit realitate", a spus cineastul, referindu-se la faptul ca pentru revigorarea podgoriei sale din California l-a recrutat pe Philippe Bascaules, un expert oenolog de prima mana, care a lucrat la Chateaux Margaux, una dintre cele mai renumite podgorii din regiunea Bordeaux.

Venit la filmari in Romania, in urma cu ceva timp, Coppola a cautat si a analizat si la noi diverse locuri in care se cultiva vita-de-vie, dar a hotarat sa nu investeasca aici, experienta dobandita in timp l-a facut sa realizeze ca zona de pe malul Dunarii pe care o alesese initial nu beneficia de cele mai potrivite conditii de relief, iar soarele ar fi copt strugurii intr-un mod care nu ar fi permis obtinerea licorii perfecte.

Dar investitiile in podgorii au facut cu ochiul mai multor persoane din viata publica romaneasca. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei Mugur Isarescu, Valeriu Stoica, fost ministru al justitiei, poetul Mircea Dinescu sau oameni de afaceri precum Mihai Miron sau Daniel Guzu sunt doar cateva exemple. Pasiunea pentru vin a fost cea care i-a determinat sa investeasca, in unele cazuri, sume de ordinul milioanelor de euro.

Citeste mai departe in Business Magazin.