Pe vremuri ca acestea o carte de rugaciuni te linisteste si te ajuta sa mai uiti de griji. Aceasta a fost filosofia de bussines a celor din Mitropolia Moldovei si Bucovinei care au cumparat mai multe tipografii.

Si la centrul de pelerinaje treburile merg bine. Mai bine chiar ca… la agentiile de turism... Toate cele 400 de locuri pentru Tara Sfanta au fost ocupate, chit ca excursia de 7 zile costa aproape 700 de euro.

Mitropolia incerca sa-si dezvolte afacerile si in alte zone.

La Spitalul Providenta, aflat sub obladuirea bisericii, cele mai multe servicii sunt gratuite, iar analizele detaliate se fac la preturi modice. Internarea costa 100 de lei dar este pe termen nelimitat.

Centrul de Conferinte Providenta este inchiriat pentru nunti si botezuri... In sala pot fi organizate 3 petreceri simultan cu 1.500 de persoane.

Si totusi, mitropolitul nu este pe deplin multumit de aceste ultime doua afaceri.

"Sunt consecinte ale acestei crize si la noi in ograda. Alta ar fi fost situatia daca nu ar fi fost criza sistemului sanitary. Alta ar fi fost rentabilitatea Centrului de Conferinte Providenta, sau a caminului Sfintul Nicolae...", spune IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Chiar si asa biserica a avut grija de oamenii ei...Nici un angajat al mitropoliei nu a fost dat afara iar salariile nu au fost reduse cu 25 la suta ci doar cu 10.