"Programul a fost suspendat in acest an. Voi face o analiza si va voi transmite motivul pentru care s-a luat aceasta decizie", a spus Jianu, fara sa ofere detalii.

Prin acest program, lansat in 2011, firmele mici si mijlocii puteau obtine o linie de credit, in valoare maxima de 400.000 lei/firma/an, beneficiind de mai multe facilitati, acordate impreuna sau separat, cea mai importanta fiind dobanda total subventionata.

Subventia acordata IMM-urilor de la bugetul de stat de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, reprezenta 100% pentru creditele in lei, dar nu mai mult de 9% pe an din soldul sumei utilizate din linia de credit acordata. De asemenea, se acordau garantii in numele si in contul statului acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Sumele trase din linia de credit puteau fi utilizate numai pentru cheltuieli privind aprovizionarea, productia, desfacerea, pentru lucrari si/sau prestarea de servicii, pentru constituirea, prelucrarea, valorificarea stocurilor si chiar pentru activitati de training, consultanta fiscala sau juridica.

In 2013, bugetul pentru acest program a fost de 16 milioane de lei, in timp ce plafonul garantiilor era de 300 milioane de lei. Anul trecut aproape 1.800 de firme mici si mijlocii au depus cereri de finantare in cadrul acestui program.