"Surprinzator, nu a fost greu sa obtinem cei 10.000 de euro nerambursabili de la stat. Noi aplicasem mai demult pentru a accesa fonduri europene, dar nu am reusit sa primim finantare", isi incepe povestea Florentina Adriana Mina, unul dintre miile de tineri care au infiintat o microintreprindere cu sprijin financiar de la stat.

Este vorba despre "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri", derulat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

Din cele 4.485 de firme infiintate de tineri pana acum in cadrul acestui program, denumite SRL-D - societati cu raspundere limitata-debutant -, 2.905 au fost inmatriculate la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Agentia a evaluat circa 750 de proiecte, programul fiind demarat in luna februarie. In cadrul programului tinerii pot obtine o finantare de maximum 10.000 de euro pentru prima lor afacere.

Florentina spune ca a auzit de la prieteni de programul pentru tineri. "Am investit 10.000 de euro din surse proprii, iar de la stat am obtinut inca 10.000 de euro, fonduri nerambursabile pentru afacerea noastra, The Beauty Academy", spune ea.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.