Potrivit publicatiei The Hollywood Reporter, mai multe vedete si numerosi executivi de la Hollywood - aproape 140 de persoane - au platit cate 40.000 de dolari pentru a participa la acest dineu cu Clooney si Obama, noteaza Mediafax.

In cadrul acestei campanii organizate de Clooney sunt asteptate si donatii care se pot ridica la un total de 6 milioane de dolari.

Astfel, in total, Clooney ar putea strange aproape 12 milioane de dolari pentru campania presedintelui american Barack Obama. Alegerile prezidentiale din SUA vor avea loc pe 6 noiembrie.

George Clooney si-a castigat renumele ca actor, producator, producator executiv, scenarist si regizor. Fiul unui jurnalist, Clooney este un partizan foarte activ al Primului Amendament si, totodata, un activist dedicat cauzelor umanitare. In loc sa-si limiteze actiunile devenind politician, George Clooney spune ca prefera actele caritabile, care includ si campaniile care au scopul de a atrage atentia comunitatii internationale asupra unor cauze sociale si politice, de exemplu, referendumul istoric organizat recent in Sudan prin care provincia din sudul acestei tari, cu o populatie majoritar crestina, a devenit un stat independent.

In 2006, George Clooney a primit trei nominalizari la premiile Oscar - pentru cea mai buna regie, cel mai bun scenariu original (impreuna cu Grant Heslov), pentru "Noapte buna si noroc/ Good Night and Good Luck", si pentru cel mai bun rol secundar, in "Syriana", pentru care a si primit un trofeu din partea Academiei de film americane. Aceasta a fost pentru prima data in istoria Oscarurilor cand cineva a fost nominalizat in acelasi an pentru interpretare si regie, pentru doua filme diferite.

Pentru rolul din "Syriana", George Clooney a castigat si Globul de Aur. De atunci, el a mai fost nominalizat de trei ori la Oscar, la categoria "cel mai bun rol principal", pentru "Michael Clayton", "Sus, in aer/ Up in the Air" si "Descendentii/ The Descendants" (la gala premiilor Oscar din acest an). Actorul american a fost nominalizat in 2012 si la categoria "cel mai bun scenariu adaptat" pentru scenariul filmului "Ziua tradatorilor/ The Ides of March".