Potrivit lui Bill Maris, managing partner la Google Ventures, fondul va finanta “cele mai bune idei de la cei mai buni antreprenori din Europa”.

Credem ca multitudinea de start-up-uri care se infiinteaza in Europa au un potential enorm de dezvoltare”, spune Maris.

Fondul creat de Google va avea sediul in cartierul londonez Silicon Roundabout, cunoscut pentru multitudinea de start-up-uri care functioneaza aici, dar se va extinde si in alte orase ale Europei.

Am vazut companii in plina dezvoltare in locuri la Londra, Paris, Berlin, regiunea nordica si mai departe de-atat. Si ma gandesc la SoundCloud, Spotify, Supercell si multe altele” a mai spus Maris, pe blogul compaaniei, unde a anuntat proiectul.

Noul fond va fi o extensie a celui deja existent in SUA – Google Ventures, si va fi condus de o echipa formata din “business angelul” Peter Read, seful Code.org pe Marea Britanie Avid Larizadeh si antreprenorul Tom Hulme. Eze Vidra, care a pus bazele "Google Campus" in Londra, un incubator pentru noile firme tehnologice, este de asemenea partener.

Fondul, care va functiona 5 ani si va investi in 250 de mici companii, inclusiv in aplicatia pentru taxiuri Uber sau in producatorul de electronice Nest, dar si in firme care dezvolta solutii medicale sau care produc noua generatie de dispozitive care folosesc energia solara.