Startup-urile din Europa Centrala si de Est sunt renumite pentru talentul lor tehnic, iar MVP Academy vine sa le ofere antreprenorilor din regiune cunostintele necesare pentru a dezvolta produse de succes la scara globala, afacerile mai rapid si pentru a profita de oportunitatile existente pe piata. 

How to Web MVP Academy se va desfasura intre 2 iunie – 22 iulie, la TechHub Bucharest si va reuni 14 echipe cu potential din regiune.

Pe langa componenta educationala, echipele finaliste vor beneficia, pe toata durata MVP Academy, de spatiu de co-working, mentorat, acces la comunitatea tech la nivel international si conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare si fonduri de investitii early stage.

Programul se adreseaza startup-urilor in domeniul tehnologiei (echipe sau persoane) care au mai putin de doi ani de activitate, au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut pana in momentul inscrierii finantari mai mari de 50.000 EUR si nu au mai participat la un alt program de accelerare.

Produsele dezvoltate trebuie sa fie in domeniul software, hardware, internet of things, mobile, robotica, biotech, medtech sau ecommerce.

Timp de 7 saptamani, cele 14 echipe finaliste vor participa la workshop-uri practice si vor acumula competente cheie pentru un startup: notiuni de business, finantare, aspecte legale, dezvoltare de produs, storytelling, marketing, dezvoltarea de comunitati, networking sau pitching. In plus, vor beneficia de sesiuni de mentorat si vor avea ocazia sa discute in mod direct cu specialisti si antreprenori consacrati la nivel local, regional si international. 

Progresul echipelor la How to Web MVP Academy va fi monitorizat prin urmarirea unor indicatori cheie pentru performanta, sustinand astfel cresterea accelerata a acestora.

Printre beneficiile de care se vor bucura finalistii programului se numara accesul la infrastructura tech oferita de companii internationale (cloud hosting sau acces gratuit la diferite platforme), acces la spatiul de co-working, comunitatea si evenimentele TechHub Bucharest, conexiuni cheie in industrie si susținere continua pentru dezvoltarea propriilor startup-uri pe toata durata programului. 

How to Web MVP Academy va aduce in fata echipelor peste 40 de mentori, printre acestia se numara Jon Bradford (Managing Director, Techstars), Florin Talpes (Co-fondator si CEO, Bitdefender), Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum), Gabriel Coarna (Architect, Evernote Clearly), Adrian Gheara (Co-fondator NeobyteSolutions, business angel si advisor pentru mai multe startup-uri), Bobby Voicu si Cristi Badea (Co-Fondatori Mavenhut si absolventi ai programului de accelerare Startup Bootcamp) sau Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH).

Lista completa a acestora este disponibila online la http://mvpacademy.co/mentors.  

Programul se va incheia marti, 22 iulie, cu Demo Day, eveniment la care echipele isi vor prezenta produsele si progresul inregistrat in fata unui juriu format din investitori de tip angel, fonduri de investitii early stage si reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare la nivel european.

Startup-urile vor avea ocazia sa obtina finantari ulterioare si sa isi continue dezvoltarea si dupa finalizarea programului. 

How to Web MVP Academy este dezvoltat in parteneriat cu Microsoft, Romtelecom si Cosmote, cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum si TechHub Bucharest. 

Cele 14 echipe finaliste vor participa gratuit la How to Web MVP Academy si nu vor trebui sa cedeze actiuni in schimb.

Mediatizarea programului este asigurata si de Yoda.ro si Incont.ro.