Crescatoria din Corbu, ce masoara 7.000 de metri patrati, a fost amenajata conform standardelor europene. Intreaga tehnologie a fost importata din Danemarca, de unde a fost adus si puietul. Cei 55.000 de puieti de calcani, prezenti in ferma, mananca, intr-o singura zi, in total, 25 kilograme de furaj.

Desi in prezent, calcanii au doar trei luni si nu cantaresc mai mult de 30 grame, cand vor ajunge pe masele cumparatorilor vor avea in jur de 2 kilograme. "Cred ca va fi la fel de gustos ca pestele din Marea Neagra, daca va spun ca dureaza numai un an - un an si jumatate sa ajungem la greutatea comercializabila de 2 kg, va dati seama ca nu este <<ajutat>> in niciun fel sa creasca", spune Gabriel Popescu, administratorul fermei.

Intreaga investitie se ridica la 5 milioane de euro, o treime din suma reprezentand fonduri europene.

Apa din bazinele este adusa direct din Marea Neagra. Transferul se face cu ajutorul unor conducte ingropate, care pleaca de la ferma si ajung la 800 de metri in largul marii. Ferma este automatizata aproape in totalitate asa ca patronul are doar sase angajati. "Pe masura ce cresc au nevoie de mai mult oxigen. Putem regla cantitatea de oxigen pe care o are fiecare bazin", precizeaza administratorul.

Dupa un an si jumatate, crescatoria va livra pe piata aproximativ 150 de tone de calcan. Marfa este destinata in special restaurantelor de pe litoral, acolo unde in sezon acest peste este foarte cautat. In prezent, un kilogram de calcan se vinde, in medie, cu 50 de lei pe kilogram. Calcanii importati de pe piata romaneasca provin din Franta, Spania sau Danemarca.