Proprietarul localului din Barnsley, un orasel din regiunea britanica Yorkshire, a instalat de cuurand un automat de bere in localul sau. Clientii s-au dovedit incantati de initiativa, noteaza jurnalistii BBC. Pot folosi atat bani cash, cat si cardul de credit sau debit pentru a cumpara cartele valorice, cu punctaje diferite. Cu ajutorul cartelelor, doritorii pot consuma unul, doua sau mai multe pahare din berea preferata.

In aceasta maniera, patronul localului, Dave Barron economiseste cheltuielile cu personal si-i scuteste, totodata, pe consumatori de bacsisul acordat, in mod traditional, chelnerilor din pub.

Un pahar cu bere costa doar 2,55 de lire sterline si nu exista limita de cumparare, subliniaza ziaristii englezi. 

Dincolo de localul lui Barron se afla Beggar & Gentleman, un pub traditional in care clientii care doresc sa consume bauturi alcoolice sunt nevoiti sa le ceara barmanilor sa-i serveasca. Cei care obisnuiau sa frecventeze insa localul respectiv, au aflat ca peste drum, un patron inventiv are un automat care le permite sa bea fara numar si fara bacsis. Asa ca s-au reorientat spre localul lui Barron.

Citeste si:

10 lectii pentru directorii financiari. Riscurile pe care trebuie sa si le asume in 2012

A disparut o emblema a fotografiei mondiale. Gigantul si-a anuntat falimentul azi-dimineata, dupa mai mult de un secol de traditie