Revista americana Forbes il coteaza pe Nathan Kirsch cu o avere de 3,1 miliarde de dolari. Omul de afaceri, astazi in varsta de 81 de ani, a inceput de timpuriu sa isi construiasca averea. In 1958 isi deschidea o ferma de macinat porumb in tara de adoptie, Swaziland.
 
S-a lansat apoi in domeniul distributiei alimentelor din Africa de Sud, implicandu-se ulterior in afaceri cu supermarketuri si dezvoltrea proprietatilor comerciale. Lucrurile nu i-au mers chiar ca pe roate si la un moment dat a intrat inclusiv in faliment.


 
Averea sa provine acum de la compania Jetro Holdings, care aprovizioneaza magazinele si restaurantele din zona orasului New York. Kirsh se lauda chiar ca firma sa detine aproape monopulul in regiune.
 
In schimb, a ajutat cu bani, la randul sau, peste 10.000 de persoane din Swaziland sa isi inceapa propria afacere. Potrivit acestuia, 70% dintre aceste persoane sunt femei, iar rata de succes este de 70%. Kirsh mai lupta si pentru a-i ajuta pe absolventii de liceu din Africa de Sud sa devina mai specializati in domeniul IT.
 
Pe langa toate acestea, miliardarul se remarca printr-un lucru mai putin obisnuit. Kirsh, care este casatorit si are trei copii, s-a nascut in apropiere de Johannesburg (Africa de Sud), dar este cetatean si al Marii Britanii, Statelor Unite si Swaziland, tari unde isi desfasoara afacerile. Daca este sa luam in calcul Indexul miliardarilor realizat de Bloomberg, care ii estimeaza averea la 5,6 miliarde de dolari, magnatul reuseste performanta de a avea mai multi bani decat propria tara.
 
Regatul Swaziland este o natiune din sudul Africii si locul unde Kirsh s-a refugiat dupa faliment, fiind primit cu bratele deschise si acordandu-i-se titlul de honorius causa. Swaziland are un PIB de 3,8 miliarde de dolari, adica aproximativ numai doua treimi din banii pe care ii are locuitorul sau octogenar.