Cel mai important monument de arta gotica medievala din Transilvania a fost scena casatoriei dintre Carolina si Dorin. A fost un cadou din partea nasilor care au  platit peste 3.000 de lei pentru cununia la castel- cu tot cu figuratie si decoruri.

Domnitele au aruncat petale de trandafiri in calea nuntasilor, iar cavalerii au facut demonstratii de vitejie. Timp de citeva ore, si mirii si invitatii s-au imaginat ca sunt castelani.
 
Pentru adiministratia locala, veniturile din inchirierea castelului completeaza bugetul necesar intretinerii monumentului. "Daca pe timpul verii acest castel se autofinateaza din taxa de intrare, taxa de filmare, pe timpul iernii situatia se schimba. Atunci inchiriem diferite locatii din castel", spune Dan Boboutanu, viceprimar Hunedoara .

Nuntile si botezurile de pilda au loc in sufrageria din aripa Bethlen, o incapere fastuoasa de 200 de metri patrati. In curand va fi amenajata si Sala dietei, cu o suprafata mult mai mare, care va fi decorata cu mobilier in stil gotic. Toti cei care intra in castel se angajaza in scris sa nu-l deterioreze in vreun fel.

Si la Castelul Bran se fac astfel de petreceri inedite, de fapt, chiar de acolo s-a dat startul nuntilor organizate in edificii istorice.

In functie de scenariul petrecerii dorite, inchirierea Castelului Bran poate costa si 20.000 de euro sau se poate rezuma la cateva mii de euro, daca e vreme frumoasa si musafirii raman doar in curtea palatului.