"Se poate trai doar din plimbatul cainilor", spune Iulian Turtaru din Bucuresti, care a absolvit in urma cu doi ani Facultatea de Comert din Academia de Studii Economice. A inceput sa se ocupe de plimbatul cainilor persoanelor ocupate in urma cu sapte luni, cand a constatat ca este nevoie de astfel de servicii pe piata.

Primul pas a fost deschiderea unui blog pe teme canine, urmat de promovarea serviciilor, iar in mai putin de o luna au inceput sa vina si clientii, scrie Mediafax.

Acum, Iulian se ocupa de plimbatul cainilor a cinci persoane, angajati la diverse companii sau oameni de afaceri, care isi permit sa plateasca lunar pentru aceste servicii 600 de lei pentru un caine. Pretul cerut de Iulian este de 150 de lei pentru o ora de plimbat pe zi, cinci zile pe saptamana. In plus, daca proprietarul cainelui lipseste din oras cateva zile sau ajunge foarte tarziu acasa, Iulian poate tine cainele peste noapte la el pentru 100 de lei.

"Inca nu este concurenta pe aceasta piata. Daca chiar te intereseaza sa faci business-ul asta si te promovezi putin, ai succes. Se poate trai bine din plimbatul cainilor, daca pentru asta esti dispus sa te ocupi 4-5 ore pe zi", explica Iulian Turtaru.

El afirma ca nu oricine se poate ocupa de aceasa afacere, pentru ca este nevoie de calm, autoritate si cunostinte despre caini.

Marian Tirol lucreaza la o scoala de dresaj in Bucuresti, dar in paralel se ocupa si de plimbatul cainilor. Coordoneaza opt tineri, toti absolventi de facultate, care nu au gasit de lucru, cu care imparte profitul.

"Fiecare baiat are cate patru clienti. Am gasit clientii si cu ajutorul anunturilor, si prin recomandari", spune Tirol. O ora de plimbare, zilnic, de luni pana vineri, costa 150 euro pe luna.

In atributiile celui care plimba cainele intra si hranirea si perierea animalului.

Florina Plesco este dresor si se ocupa de caini din anul 2003. In urma cu doi ani a creat un site pentru cei interesati sa se ocupe cineva de plimbatul cainilor lor.

"Afacerea asta nu merge foarte bine, dar avem clienti foarte ocupati, care vor sa le plimbam cainele o data pe zi, altii care pleaca din localitate si au nevoie de aceste servicii. In general sunt oameni cu pregatire peste medie. Avem clienti medici ginecologi sau fotografi profesionisti", a mai spus Florina Plesco.

Ea a afirmat ca in cei doi ani de cand functioneaza site-ul a avut zeci de solicitari de la tineri care voiau sa se angajeze in acest domeniu. Cei mai multi dintre ei sunt studenti. Asta nu inseamna ca pentru cei care au picat Bac-ul in acest an plimbatul cainilor nu poate fi o solutie salvatoare.