Mihai Crisan are un hotel langa Satu-Mare aflat pana nu de mult in paragina. A inceput sa-l renoveze cu cativa ani in urma, dar criza l-a pus in mare incurcatura. Dar a avut curajul sa riste. A luat un credit bancar si a investit si profitul obtinut de la o cariera de piatra si o mica fabrica de materiale de constructii.

"Tot a fost in paragina. Am facut partea din fata, am facut sala de restaurant si m-am apucat de bazin afara. Am luat credit, toti banii pe care i-am facut", spune Mihai Crisan, om de afaceri.

Investitorii unui imobil cu peste 100 de apartamente din Arad au tras din greu ca sa-l duca la capat, insa prabusirea pietei imobiliare le-a inghetat elanul.

"Am avut curajul sa facem un imprumut cu fonduri bancare. Am reinvestit in acest proiect deoarece piata imobiliara are un trend ascendent", spune Linda Mandru, coordonatorul de vanzari al dezvoltatorului imobiliar.

Rezultatele au aparut mai repede decat se asteptau. Cu banii obtinuti de la noii clienti, investitorii refinanteaza o parte din lucrari. "Sunt intr-adevar constructori care anii trecuti au oprit lucrarile dar anul acesta au reinceput", arata Zsuzso Deszo, reprezentantul unei agentii imobiliare.

Si cel mai mare mall din Arad, in care se investesc 70 de milioane de euro, isi va deschide portile in octombrie, semn ca piata se misca.

Potrivit Agentiei Nationale de Cadastru numarul tranzactiilor imobiliare a crescut in primele patru luni cu aproape 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.