Poate ca Berggruen nu s-a ridicat din saracie, ca Soros, dar impartaseste aceeasi pasiune pentru politica si are aceleasi opinii cu magnatul de origine maghiara, mai ales atunci cand vine vorba despre o Europa unita.

In acest scop, a constituit un institut care ii poarta numele si pe care l-a finantat cu 100 de milioane de dolari, pentru a gasi solutii la criza din Europa.

Conducerea institutului, care poarta numele de Consiliul pentru Viitorul Europei, este format din oameni cunoscuti pentru ideile lor, de exemplu fosti presedinti ai Germaniei si Spaniei, celebrii economist Nouriel Roubini si Joseph Stiglitz sau Mohamed el-Erian, CEO al unui cunoscut fond de investitii.

Printre cunostintele lui Berggruen se numara si Leonardo DiCaprio sau Paris Hilton, vedete care participa, in fiecare an, la petrecerea de caritate organizata in faimosul Chateau Marmont din Los Angeles.

Mare parte din averea lui Berggruen vine din afacerile companii cu datorii pe care le cumpara, le structureaza si le vinde din nou. A incercat sa puna pe picioare propriul fond de hedging, dar n-a reusit sa-si faca loc in piata. De asemenea, este de acord cu pledoaria lui Warren Buffet de a-si dona cel putin jumatate din avere in scopuri caritabile.

Citeste si:

Cea mai noua strategie a miliardarilor: au inceput sa cumpere tari. Printre ei si un roman

"Angajatii mei platesc impozite mai mari ca mine". De ce vor miliardarii lumii taxe mai mari pe avere