Pentru Jocurile Foamei (Hunger Games) s-au vandut in avans aproximativ un milion de bilete.

Seria Jocurile Foamei a devenit rapid un bestseller international, noteaza Daily Mail. Lionsgate detine drepturile pentru distributia internationala a ecranizarii. Desi premiera peliculei a avut loc pe 23 martie, producatorii deja au inceput sa lucreze la partea a doua, Catching Fire, care va aparea anul viitor.

Bugetul de inceput al filmului a fost de 60 de milioane de dolari, crescand apoi la 75 milioane de dolari, iar in final ajungand sa totalizeze 100 milioane de dolari.

Filmul prezinta o lupta extrema, dusa pana la moarte, intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord, acum Panem, intre 24 de "tributuri", adolescenti cu varstele intre 12 si 18 ani, cate un baiat si o fata din cele 12 districte, dusi in Capitoliu (capitala Panemului).

Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros - Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si viu.

Filmul s-a turnat in diferite locatii din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, si anume Asheville (scenele din timpul jocului), Charlotte si Concord (scenele din Capitoliu), Hildebran si Shelby (Districtul 12), DuPont State Forest, North Fork Reservoir si Pisgah National Forest.