Povestea lui, publicata de Business Insider, incepe din Romania post-comunista din 1990, cand Cristian pleaca in Statele Unite ale Americii fara sa cunoasca limba engleza si cu doar 26 de dolari in buzunar. Ca sa traiasca, a dormit in moteluri ieftine si a muncit ca sofer pe limuzine.

Acum, lucreaza la al 4-lea start-up, dupa ce si-a vandut toate celelalte 3 business-uri. La ultima vanzare, in 2007, a obtinut suma de 500 de milioane de dolari pentru OutlookSoft.

Traiectoria vietii sale - din Romania comunista in capitalista America - este cu adevarat remarcabila. In Romania, el isi castiga traiul vanzand discuri de muzica. Asa a invatat cateva cuvinte in limba engleza, ascultand muzica unor trupe precum Pink Floyd. Dupa ce a reusit sa stranga bani, si-a cumparat un calculator Commodore 64, care a costat cat salariul pe un an. "Lumea imi spunea, bai, esti nebun?" - povesteste razand Cristian.

A invatat apoi, singur, sa scrie coduri software pentru jocuri de calculator si a urmat cateva cursuri de formare profesionala inainte sa plece in SUA: a terminat facultatea de inginerie mecanica si stiinta calculatoarelor, insa aceasta diploma nu i-a fost recunoscuta in sistemul american.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.