Prima editie How to Web MVP Academy a avut loc in perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest si a adus impreuna 14 startup-uri cu potential din regiune.

Programul a sustinut echipele finaliste in eforturile lor de dezvoltare si le-a invatat cum sa construiasca produse de succes la scara globala.  

Pe langa componenta educationala, finalistii MVP Academy au avut acces la spatiul de co-working oferit de TechHub Bucharest, precum si la comunitatea profesionistilor in tehnologie la nivel regional, si au beneficiat de workshop-uri, mentorat si conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare si fonduri de investitii early stage. 

Pe parcursul programului, echipele How to Web MVP Academy au avut ocazia sa participe la workshop-uri practice sustinute de specialisti consacrati la nivel international printre care se numara Jon Bradford (Managing Director TechStars London), Alex Barrera (Fondator si Editor Tech.eu si Chief WOWness Officer Press 42), Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH), Paul Renaud (Executive Coach) sau Maria Diaconu (Fondator & CEO Mozaic Works). 

Acestea au invatat mai multe despre cum sa dezvolte un startup de succes la scara globala, cum sa faca networking cu clientii si partenerii de afaceri sau cum sa isi spuna povestea si sa isi prezinte produsul in fata potentialilor investitori.

Mai mult, startup-urile finaliste au acumulat notiuni esentiale de business legate de product management, indicatorii pe care trebuie sa ii urmareasca, metodologiile agile, dezvoltarea echipei si a comunitatii, SEO, sau aspectele legale pe care trebuie sa le ia in considerare. 

In plus, cele 14 echipe finaliste au beneficiat de sesiuni de mentorat 1 la 1 cu peste 40 de experti si profesionisti care le-au oferit feedback si recomandari din propriile experiente.

Programul de pre-accelerare How to Web MVP Academy s-a incheiat marti, 22 iulie, cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele finaliste si-au prezentat produsele si progresul inregistrat in fata audientei formate din investitori de tip angel, reprezentanti ai programelor de accelerare la nivel european si al fondurilor de investitii early stage, antreprenori, profesionisti consacrati in domeniul tehnologiei si jurnalisti. 

Bobby Voicu (Co-Fondator Mavenhut), despre cum arata viata unui startup dupa participarea la un program de accelerare: „Trebuie sa recunosc ca nu va invidiez pentru pozitia in care va aflati astazi – in urma cu trei ani am fost si eu in locul vostru. Si ce e greu de-abia acum incepe! Invatati din aceasta calatorie! Statisticile arata ca doar 3 din cele 14 echipe de astazi vor mai exista dupa 1 an. Creati-va reteaua, cunoasteti oameni relevanti pentru voi,, castigati increderea potentialilor investitori! Si sper ca ne vom intalni la anul si imi veti spune cu mandrie ca va numarati printre cei care ati invins statisticile”, i-a sfatuit acesta pe participantii How to Web MVP Academy. 

Ulterior, echipele finaliste si-au invins emotiile si au urcat pe scena cinematografului Elvira Popescu pentru a-si prezenta produsele si a demonstra ce au invatat de-a lungul programului.

Cele 13 startup-uri care au prezentat in fata audientei sunt: 1.    Axo Suits – exoschelete cu putere mare  2.    Bravatar – motor de recomandari bazate pe stilul de viata al utilizatorului 3.    Complement – software care pune in valoare rezultatele educationale 4.    Drimm.in – platforma care monitorizeaza activitatea utilizatorilor in social media, salveaza interesele acestora si le transforma in activitati care pot fi duse la indeplinere 5.    Fittter – aplicatie mobila care ofera utilizatorilor o experienta personalizata de antrenament punandu-i in legatura directa cu studiourile de fitness si antrenorii 6.    Gloria Food – sistem de comenzi online gratuit care permite restaurantelor sa interactioneze in mod direct cu clientii acestora 7.    Hickery – music player web si mobil care permite utilizatorilor sa interactioneze intre ei si sa asculte muzica in functie de preferintele exprimate pe social media 8.    Inovolt – sistem de monitorizare pentru reteaua electrica 9.    Lifebox – aplicatie mobile care permite utilizatorilor sa creeze albume de fotografii comune cu prietenii acestora si sa genereze astfel amintiri comune 10.    Pocketo – startup hardware care construieste dispozitive conectate la internet 11.    Qalendra – platforma de calatorii care permite persoanelor dornice de aventura sa descopere noi oportunitati si sa isi realizeze propriul calendar 12.    StudyMentors – platforma online care pune in legatura tinerii care isi doresc sa aplice la studii in strainatate cu studentii si absolventii universitatilor europene 13.    Wallet Buzz – aplicatie care conecteaza retailerii cu utilizatorii de telefoane inteligente si le transmite acestora din urma reclame si continut in functie de locatie 

In zilele care urmeaza acestea vor participa la intalniri 1 la 1 cu programele de accelerare si investitorii/fondurile de investitii interesate sa le ofere finantari si/sau sa ii sustina in continuare in eforturile lor de scalare. 

„Suntem mandri de modul in care au evoluat echipele How to Web MVP Academy pe toata durata programului. Au fost 2 luni intense in care au invatat cum sa creeze produse si sa dezvolte afaceri sustenabile si au cunoscut oameni care ii vor ajuta sa mearga la urmatorul nivel. Am adaptat in permanenta activitatile din program pentru a raspunde nevoilor specifice ale fiecarei echipe, iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor. Startup-urile finaliste au inregistrat progrese semnificative, iar astazi stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga si au potentialul de a primi investitii ulterioare sau de a fi admise in programe de accelerare.  Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fara implicarea mentorilor locali si regionali si a partenerilor care au investit timp si resurse si au impartasit echipelor propriile experiente. Prima editie How to Web MVP Academy a fost nu in ultimul rand o experienta de invatare pentru noi ca echipa. Simtim ca am invatat lectii valoroase alaturi de startup-urile din program si suntem convinsi ca vom face o treaba si mai buna la urmatoarele editii”, a declarat Monica Obogeanu, Program Manager How to Web MVP Academy.