Care sunt cele cinci domenii de activitate in plin boom in prezent in Grecia? Potrivit unui rezident din Atena, citat de Business Insider, iaurtul elen este inca destul de popular in Grecia. Dupa succesul producatorului strain de iaurt Chobani and Fage, companiile s-au sesizat imediat pentru a sustine marca autohtona de succes.

Inca un domeniu care merge foarte bine in Grecia il reprezinta casele de amanet. Sunt peste tot in Grecia, noteaza site-ul american.

Elenii nu renunta la produsele Apple nici macar in criza. “Cumpara iphone-uri ca nebunii, se imprumuta daca nu-si permit sa achite ratele. Brandul este un statut al puterii, pe care tin sa-l arate cu orice pret”, scrie Business Insider.

Magazinele care comercializeaza biciclete au inceput sa rasara peste noapte. Nu este vorba doar de reducerea cheltuielilor cu carburantii, consumatorii optand pentru un mijloc de transport la accesibil, ci si de trendul in sine. “Pare mai degraba un trend global, e la moda sa mergi cu bicicleta”, spune rezidentul din Atena.

Site-urile care publica lucruri pozitive despre Grecia. Pentru a lupta cu deteriorarea imaginii statului despre care discuta intreaga Europa, aflat la mana economiilor puternice ale continentului, incep sa apara tot mai multe site-uri cu stiri si reportaje cu impact pozitiv despre oamenii, economia si simbolurile elene.