Magazinele de mobila au o oferta bogata in special pentru proprietarii apartamentelor mici. De pilda, aceasta masa rabatabila in care pot fi ascunse la nevoie scaunele. Si acest dulap are o functie multipla, se poate transforma lejer intr-un birou. Piesa de rezistenta este insa patul-dulap.

Fara saltea, costa 2.500 de lei. "Aveti nevoie de unul daca vreti sa cumparati de la noi", spun dezvoltatorii acestui bloc din Bucuresti. Cel mai mare apartament are 41 de metri patrati si costa 46.000 de euro.

"Exista un designer care ne poate amenaja apartamentul, in plus ca vin ei cu idei proprii"
, afirma George Julian, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.

De exemplu familia Soare care cauta un dulap foarte mic. "Nu prea este spatiu si incercam sa gasim ceva", spune Dumitru Soare.

"Daca nu gasim solutii speciale pentru balcon, cred ca o sa ajustam o biblioteca"
, adauga apoi Rodica Soare.

Iar daca seaca ideile clientilor, in ajutor le vin producatorii de mobila care au simtit vantul profitului. "In mijloc avem un taburet si in acelasi timp poti sa pastrezi reviste, telecomanda. Tendinta este ca oamenii sa locuiasca in spatii din ce in ce mai mici", explica Daniela Stoican, PR-ul unui retailer de mobila.

"Bugetul romanului in perioada 2009 - 2010 s-a diminuat destul de mult.//Este normal ca primul fapt sa reflecte in diminuarea suprafetelor, in diminuarea mobilierului"
, spune Cristian Rusu, administrator la o firma de mobila.

Potrivit producatorilor de mobila, bucataria romanului are sase metri patrati, iar dormitorul nu sare de 12.